“ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ”: Δείτε το οδοιπορικό από την επιτυχημένη εκδρομή πολιτισμού στην Αθήνα (video)

“ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ”: Το οδοιπορικό από την επιτυχημένη εκδρομή πολιτισμού στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου!

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου της Πτολεμαΐδας, μετά την ολοκλήρωση της εκδρομής:

Ακόμα μια εκδρομή πολιτισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ με τη συμμετοχή 45 φίλων και μελών της στην Αθήνα.

Ήταν ένα τετραήμερο (24 – 27/3/2022), το οποίο κατάφερε να διασκεδάσει, να ψυχαγωγήσει, να προβληματίσει και να ευαισθητοποιήσει, καθώς επίσης να γεμίσει με εικόνες και συναισθήματα όσες και όσους είχαν τη χαρά να συμμετέχουν.

Δυο θεατρικές παραστάσεις, τρεις ξεχωριστές ξεναγήσεις που θα μείνουν στη μνήμη!

– «Ο τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», του Ντάριο Φο, που μέσα από το γέλιο μιλά για τις πιο σκληρές καθημερινές αλήθειες

– «Το σώσε», μια ξεκαρδιστική και διάσημη κωμωδία του Μίκαελ Φράυν

– Οι «αόρατες διαδρομές», μια ξενάγηση με οδηγό έναν νυν άστεγο στο κέντρο της Αθήνας, σε συσσίτια, υπνωτήρια, κέντρα απεξάρτησης και ημέρας. Η ξενάγηση αυτή πέτυχε την αποτύπωση των βιωμάτων των ανθρώπων που ζουν στον δρόμο και του αγώνα τους για τη διάσωση της αξιοπρέπειας ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό εξαιτίας της φτώχειας.

– «Τρεις αρχαίες γειτονιές στους δυτικούς λόφους». Μια ξενάγηση – γνωριμία με τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα διαφόρων ιστορικών περιόδων διασχίζοντας την οδό Παναθηναίων. Μια περιήγηση στους τρεις δυτικούς λόφους με σημαντική στάση στην Πνύκα, σημείο αναφοράς για τους αγορητές όλων των εποχών, των εθνών και των ιδεολογιών.

– «Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών». Απόδοση φόρου τιμής στους πιο επιδραστικούς νεκρούς της ιστορίας της Νεότερης Ελλάδας, υπό το φως της γνώσης του συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη, τις απαγγελίες του στους τάφους του Σεφέρη, του Ελύτη, του Παλαμά, την αναβίωση της ζωής του παρεξηγημένου Χαλεπά, του Χορν, της Λαμπέτη και πολλών ακόμα προσωπικοτήτων του πολιτικού και πνευματικού χώρου. Το δρώμενο ήταν αφιερωμένο στον μουσικό Χρήστο Διαμαντή που γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα αλλά έφυγε πρόωρα στις μέρες μας.

**Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε από τους συμμετέχοντες, θα δοθεί στους Γιατρούς του Κόσμου, ως ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα του πολέμου.

Ακολουθήστε Μας!

logo

© omikron.tv