Το Εγχείρημα

Αφορμή

Αφορμή για την σύσταση του συλλόγου στάθηκε η ιδέα για την πραγματοποίηση ενός πολυθεματικού Φεστιβάλ, του μοναδικού στην Ελλάδα την εποχή που γίνεται, ώστε να μπορέσει η Πτολεμαΐδα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, να εκδηλώσει ένα διαφορετικό προφίλ από αυτό που της καταλογίζεται, της βιομηχανικής και γκρίζας περιοχής.

Η Δύναμη μας

Μια πόλη 45000 κατοίκων η οποία έχει 5 ερασιτεχνικές ενεργές θεατρικές ομάδες, 4 Ωδεία, 2 σχολές κλασσικού χορού και 3 με διαφορετικά είδη χορού, 4 σχολές εικαστικών τεχνών, 13 διαφορετικούς παραδοσιακούς συλλόγους, έχει δυναμικό αρκετό για να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια η οποία στόχο είχε εξαρχής, και συνεχίζει να έχει, την πολιτιστική εξέλιξη του τόπου και την δυνατότητα των πολιτών να παρακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις που δεν θα είχαν εύκολα την ευκαιρία να δουν.

Ιστορία

Τα πρώτα δύο χρόνια (2017 και 2018) ο σύλλογος περιορίστηκε στην πραγματοποίηση του πολυθεματικού Φεστιβάλ. Από τις αρχές του 2019 η ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ έχει ενεργοποιηθεί στον χώρο των εκδρομών πολιτισμού (θέατρα, επισκέψεις σε μουσεία, Φεστιβάλ κ.α.) καθώς επίσης και στην πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων εκτός Φεστιβάλ (βιβλιοπαρουσιάσεις, βραδιές ποίησης, παραγωγή μουσικοθεατρικής παράστασης από τα μέλη κ.α.).

Άνθρωποι

Οι άνθρωποι που απαρτίζουν τον κορμό της ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΥ προέρχονται από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους και διακρίνονται σε αυτούς, ενώ παράλληλα παρουσιάζουν ενεργό δράση στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής.

Από το
2017

Ακολουθήστε Μας!

logo

© omikron.tv